SPAR-løpet

19

Laurdag 15.03.2014 tok skigruppa i UIL konsekvensen av klimaendringar (føltes slik) då halvparten av skirenna var avlyst grunna snømangel, og ba inn til terrengløp i sentrum av Uskedalen. Basen vart på Sandakaien, ein plass som gjorde at det blei eit intimt arrangement, med løyper rundt båthavna, campingplassen og skulen.

SPAR hadde frå starten av ynskje om å vera med og bidra, noko vi var veldig glade for. Det var såleis heilt naturleg for oss å kalla terrengløpet for SPAR-løpet, og slik har det fortsatt.

Ikkje lenge etter SPAR-løpet, vart Uskedal IL, Herøysund IL og IL-Trio enige om og stabla på beina ein terrengløpskarusell med oppstart 10. april same året, og dermed var karusellen i gong.

Året etter var også IL-Ternen med. Ternen avsto i 2016 frå å vera med, men Rosendal Turnlag/Omvikedal IL og Matre IL takka ja til invitasjonen om å verta med i terrengløpskarusellen.  Ein har i dag såleis 5 løp som tel med i karusellen. Løpa er Herøysundløpet, Trioløpet, Baroniløpet, Åkraløpet og SPAR-løpet.

Terrengløpa har dei siste åra blitt veldig populære med aukande oppslutning kvart år, og rekorden var under SPAR-løpet i 2016, då heile 184 deltakarar, store og små deltok.

 

Nettside fra Fjellvann