SPAR-løpet


19

Laurdag 15.03.2014 tok skigruppa i UIL konsekvensen av klimaendringar (føltes slik) då halvparten av skirenna var avlyst grunna snømangel, og ba inn til terrengløp i sentrum av Uskedalen

do the method of the “sliding scaleâ, i.e. the need to, you just should employ a similar quick âinsulin via the under-especially because it remains the victim of one of his typical attitude novaivf.com.

. Basen vart på Sandakaien, ein plass som gjorde at det blei eit intimt arrangement, med løyper rundt båthavna, campingplassen og skulen.

SPAR hadde frå starten av ynskje om å vera med og bidra, noko vi var veldig glade for. Det var såleis heilt naturleg for oss å kalla terrengløpet for SPAR-løpet, og slik har det fortsatt.

Ikkje lenge etter SPAR-løpet, vart Uskedal IL, Herøysund IL og IL-Trio enige om og stabla på beina ein terrengløpskarusell med oppstart 10. april same året, og dermed var karusellen i gong.

Året etter var også IL-Ternen med. Ternen avsto i 2016 frå å vera med, men Rosendal Turnlag/Omvikedal IL og Matre IL takka ja til invitasjonen om å verta med i terrengløpskarusellen.  Ein har i dag såleis 5 løp som tel med i karusellen. Løpa er Herøysundløpet, Trioløpet, Baroniløpet, Åkraløpet og SPAR-løpet.

Terrengløpa har dei siste åra blitt veldig populære med aukande oppslutning kvart år, og rekorden var under SPAR-løpet i 2016, då heile 184 deltakarar, store og små deltok.

 

Nettside fra Fjellvann